House purified in European

roomNear Westmount and downtown, Patrick, 42, his wife, their two children 4 years and 3 years and her teenage son live in a townhouse, renovated with the help of the architect designer Vincent Boyer . Steeped white, gray, black and wood, the space is contemporary and warm.

Glass entrance

The glass hall, black and white, set the tone for the rest of the house. A sculptural staircase, also glazed, which leads to the floors, was rebuilt in white oak. As a floor, the owners installed across long strips of white oak, to create a natural and raw look.

The living room

“The walls are white to allow the color elements stand out better, explains Patrick. We wanted to have a large open room, but we wanted to keep the fireplace, we could not move. “The owners have therefore retained the wall between the living room and kitchen, while modernizing the home. In front of the fireplace, a sectional Italy, the Avant-Scène shop.

Près de Westmount et du centre-ville,… (PHOTO SARAH MONGEAU-BIRKETT, LA PRESSE) – image 2.0
Enlarge
PHOTO SARAH MONGEAU-BIRKETT, PRESS
Laboratory kitchen

The kitchen is of type long laboratory. A long massive countertop Basaltina Italy, in shades of dark gray, catching the eye. This is a natural volcanic stone gaits, which are found everywhere in the house. To keep a clean look, no cabinet has been installed above the counter. In the kitchen, the dining table rectangular, black oak (North Latitude), is mainly used when the couple receives guests.

Dinette

It’s near the window overlooking the street as the family usually dines. A round table in white oak, tailored, and black Eames chairs used furniture.

Shower water zen

The bathroom calls for relaxation with its floors and walls covered with white oak. The sink in Basaltina (a reminder of the kitchen counter) was designed to measure. “Kids love wash hands here! “Said Patrick.

Upstairs parents

On the first floor is a mezzanine was built a small seating area for parents with a white sofa (Restoration Hardware), a small wooden bench (Arthur Quentin), a glass table and a reading corner. The place is bright, perfect to admire the garden and watch the kids …!

The master bedroom

The master bedroom with a large en-suite bathroom, is in harmony with the ground floor. Opposite the bed is a long white storage cabinet, covered in Basaltina. A large painting of the artist Montreal painter Zilon creates the focal point of the room.

Share
The Stopru